Things to know 03.htm

 

Start
Omhoog
Things to know 02
Things to know 03.htm
Things to know 04.htm
Things to know 05.htm
Things to know 06.htm
Things to know 07.htm
Things to know 08

 

Dutch

This article describes the possible benefits of oral sexs. Found this one in a Dutch newspaper http://www.haagschecourant.nl .

 

07-06-2000 14:23:00
Orale seks tegen zwangerschapsziekte
door Rens Koldenhof

Leiden - Vrouwen die voordat ze zwanger raken hun partner oraal bevredigen lopen minder kans op de zwangerschapsziekte pre-eclampsie. Het gunstige effect van orale seks neemt nog toe indien de vrouw het sperma van de man inslikt.

Die opmerkelijke conclusie valt te trekken uit een onderzoek van het VU Ziekenhuis en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Pre-eclampsie komt in ongeveer tien procent van de zwangerschappen voor. Medisch gezien lijkt een zwangerschap op een orgaantransplantatie. Bij pre-eclampsie stoot het lichaam van de vrouw het 'vreemde weefsel' van de vrucht als het ware af. Het kindje groeit slecht en voortijdige bevallingen of miskramen komen geregeld voor. Een enkele keer komt de zwangere vrouw zelf te overlijden.
De gynaecoloog G. Dekker, tot voor kort werkzaam in het VU-ziekenhuis en nu hoogleraar aan de universiteit van Adelaide, ontdekte de heilzame werking van orale seks op de bestrijding van de zwangerschapsziekte als eerste. In een enquête vroeg hij 41 vrouwen die pre-eclampsie gehad hadden naar hun seksuele gewoonten voor de zwangerschap. Aan 44 vrouwen die een probleemloze zwangerschap achter de rug hadden vroeg hij hetzelfde. Van de vrouwen die geen problemen hadden tijdens hun zwangerschap bleek ruim tachtig procent aan orale seks te doen, bijna het dubbele van de vrouwen die wel problemen hadden gehad. De cijfers waren nog overtuigender wanneer gekeken werd naar vrouwen die het sperma van hun partner doorslikten. Bijna de helft (48 procent) van de vrouwen die geen zwangerschapsproblemen kenden, bleken het sperma van hun partner door te slikken, tegen 17 procent van de vrouwen die de aandoening wel kregen.
Volgens professor F.Claas, hoogleraar transplantatie-immunologie aan het LUMC, passen de resultaten van Dekkers onderzoek in bekende theorieën rond het afstoten van organen.
"Het is bekend dat bepaalde moleculen (antigenen) het accepteren van vreemd weefsel vergemakkelijken. Bovendien is bekend dat orale toediening van die stoffen beter werkt dan andere methoden. Het inslikken van sperma heeft kennelijk een soortgelijk effect". op het accepteren van de vrucht. Je fopt het afweersysteem als het ware".
Over de praktische toepassing van de vondst reageert Claas terughoudend. "Ik vind het wat ongenuanceerd om tegen vrouwen met pre-eclampsie te zeggen: doe maar aan orale seks. Maar ik kan me wel voorstellen dat de werkzame stoffen de basis kunnen vormen voor een vaccin".

 

 

 

Start | Things to know 02 | Things to know 03.htm | Things to know 04.htm | Things to know 05.htm | Things to know 06.htm | Things to know 07.htm | Things to know 08